Rabu, 9 Disember 2009

Kami Sudah Naik Bukit, Anda Bila Lagi?

Bukit ni memang penuh dengan kepura-puraan. Ingat bila panjat tangga ni dah kat puncak, sekali kat depan ada lagi. Memang macam haram weh!

Wan bajet macam star posing di sebalik semak-semak bukit ni. Gaya macam nak buat projek haram saja.

Tahniah di atas usaha Megat (bukan geng Changlunkus) kerana berjaya menawan puncak Bukit Broga walaupun sangat-sangat kekurangan stamina. "Aku dah lama tak main bola doh," itulah antara alasan yang Megat berikan.

Megat dan Fawwaz (bukan ahli Changlunkus) meraikan kegembiraan di puncak Bukit Broga dengan menghisap rokok secara kongsi. Kelihatan Fawwaz cuba menggaru kerandutnya yang gatal sementara menunggu gilirannya menghisap rokok. Itu adalah batang rokok pertama yang Megat hisap sepanjang pendakian bukit ini.

Wan menunjukkan isyarat 'keamanan' sebagai tanda kejayaan menawan puncak Bukit Broga. Sebelum tu dia ada hubungi abang dia untuk memastikan sama ada kita orang dah betul-betul kat puncak atau tidak. Wan memang ada penyakit ragu-ragu sikit.

Jadi, kepada rakan-rakan Changlunkus yang lain, tak rasa nak panjat bukit ni ke? Bukan tinggi mana pun. Aku yang berat 80kg pun setedi aje panjat, tak pancit pun. Mel, kau sebagai ketua pertubuhan tak nak join ke? Kau kan hensem, orang hensem kena buat benda benda macam ni, baru maskulin weh. Wak pula, kenangan Gunung Nuang tu janganlah di kenang sangat. Bukit Broga ni tak tinggi mana pun. Aku yang kau ejek gemuk ni pun boleh selamba aje naik. Takkan kau yang kurus dan tough tu tak boleh naik pula? Kepada Najib pula, ah, tak payah ajaklah. Mesti nak bagi alasan ada kenduri kahwin tu. Emi pula, teruskan saja dengan alasan kau nak balik kampung tu. Sabtu ni aku dengan Wan nak repeat lagi, nak tengok matahari terbit pula. Baru rasa macam kat Jepun! Hahaha!

1 ulasan:

crapsist berkata...

so nak pegi ari jumaat ke ari sabtu?emi kata nak gi ari jmaat.. aku pon fenin2.. aku tak kesah pon gi ari apa2 pon..